Om Kischi

Efter at have arbejdet i IT-branchen i mange år, besluttede jeg mig for at følge mine drømme. Jeg tog en kunstuddannelse på Københavns Kunstskole.

Flammen var tændt, og der var ingen vej tilbage. Jeg fik min debut på Kunstnernes Vinterudstilling i København i 1995 og det følgende år udstillede jeg tre installationer på Kunstnernes Efterårsudstilling.

Siden da har jeg haft flere udstillinger lokalt og internationalt omfattende både kuraterede museum- og galleriudstillinger.

Jeg er taknemmelig over for de professionelle kunstnere, der opmuntrede mig til at arbejde med skulpturer og senere grafik - jeg har nu mit eget værksted med udstyr til litografisk tryk, træsnit, radering og akvatinte. Udover maleri og grafik arbejder jeg med skulpturer i bronce og Akryl. De sidste kombinerer jeg med 3D-teknik.

Hvorfor jeg valgte kunsten, ved jeg ikke, men at arbejde kreativt er nu en vigtig del af mit liv. Jeg lader mig inspirere af mennesker omkring mig og arbejder med komposition og farver for at skabe det indtryk, jeg ønsker.
Jeg er aktiv i at organisere udstillinger og deltager i organisationer og begivenheder relateret til kunst.

Nogle citater fra kunstkritikere:

"Mogens Kischinovskys billeder er malet med farverige, brede strøg og i hans egen karakteristiske stil. Kischinovskys kulstegninger i næsten kubistisk stil afslører en kunstner med styrke." (Iben Friis Jensen).


"Mogens Kischinovsky maler nøgenstudier på en meget brutal og ekspressionistisk måde." (Tove Marie Petersen).